Fenékplasztika

FenékplasztikaA fenékplasztika több műtéti eljárást foglal magában.  Ezek a fenék méretének a növelését, kontúrjának a szebbé tételét teszik lehetővé.

Az itt lévő felesleges és megereszkedett bőr-zsír szövetek eltávolításával és felvarrással jelentős és tartós feszesítést tudnak létrehozni.
 

 

Fenéknagyobbításra és a fenék kontúrjának javítására szilikon gél tartalmú implantátumokkal is lehetősége van. Ezek az implantok formájukat tekintve lehetnek kör, anatómiai, és aszimetrikusak. A megfelelő implantátum kiválasztása a plasztikai sebészeti konzultáción történik, ami figyelembe veszi a páciens elvárásait és anatómiai adottságait.

Műtét

A műtét altatásban, hason fekvő pozícióban történik, kb. 2-2,5 órát vesz igénybe.

A metszés a farpofák találkozásánál, a farokcsont feletti redőben helyezkedik el, rejtett helyen, kb. 3 cm hosszan. Magát az implantátumot a farizmok közé helyezzük be. Minden esetben alkalmazunk dréncsövet, antibiotikus és trombózis profilaxist.

Műtét után

Egy éjszakát kell benn tölteni a klinikán. A műtét után 6 hétig speciális kompressziós ruhát kell viselni és 4 hétig a fenéktájékot fokozottan kímélni kell minden megterheléstől. Sporttevékenység, nehezebb fizikai munka 6 hét után lehetséges. A végleges állapot néhány hónap után alakul ki.

A brazil “lift” során a fenéknagyobbítás, kontúrjavítás, fenékemelés saját zsír átültetésével történik.

Műtét

Speciális, e célra kialakított kanülökkel zsírleszívást végzünk elsősorban a has, deréktájék, külső és belső combok, esetleg a felkar területeiről. Az így nyert zsírszövetet ülepítjük, tisztítjuk, bizonyos esetekben saját vérlemezkében gazdag plazmával dúsítjuk.

Ezt követően speciális e célra kialakított kanülökkel bevisszük a fenék bőre alá. Számítva arra, hogy a beadott zsírszövet egy része felszívódik, minden esetben kb. 20-30 százalékkal igyekszünk túltölteni. Azonnal látványos eredményt  tudunk elérni.   

Az egyik nagy előnye az eljárásnak, hogy saját szövetet viszünk be, így semmilyen allergiás reakcióval nem kell számolni.  Másrészt mivel kiterjedt zsírszívást végzünk az adóterületeken (has, derék, külső-belső comb, felkar) itt  jelentős kontúrjavítást tudunk elérni (két műtét egyben).  

Fontos, hogy a páciens rendelkezzék megfelelő mennyiségű saját zsírszövettel, ellenkező esetben ez a típusú műtét nem végezhető el.

Műtét után

Műtét után mind a fenék területén mind az adó területeken 6 hétig speciális kompressziós ruhát szükséges viselni. Az első néhány hét alatt a duzzanat visszahúzódik, kb. 1,5-2 hónap alatt éri el a végleges nagyságot, formáját. A későbbiekben a beadott volumen bizonyos részének (20-50%) a felszívódásával számolni kell, ez függ a páciens egyéni adottságaitól, életvitelétől, a műtét során alkalmazott technikától stb.. Maga az eljárás fél év múlva ismételhető legkorábban. .

A fenék területén lévő laza, megereszkedett bőr-zsír felesleget a fenék-comb áthajlási redőjében ejtett metszésből távolítjuk el, innen végezzük el a feszesítést.

Műtét

A műtét hason illetve oldalfekvő pozicióban, altatásban történik. Ideje kb 2.5-3 óra. A heg végleges helye rejtett pozjcióban , a fenék alsó áthajlási redőjében fog elhelyezkedni.

Műtét után

A műtét után 6 hétig speciális kompressziós ruhát szükséges viselni és a legnagyobb mértékben lecsökkenteni mindenféle típusú ülő pozíciót.

 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat