Elálló fül

Elálló fülA fül alaki rendellenességei közül az egyik leggyakoribb az elálló fül. Ebben az esetben két elváltozás figyelhető meg:

  1. A külső hallójáratot körülvevő  porcos “gödör” (concha) túl mély és kiterjedt. Ezáltal nem engedi, kitámasztván a fülkagylót, hogy a koponyához  simuljon.
  2. A fülkagyló egyik íve, amit anthelixnek neveznek, hiányzik vagy nem alakult ki teljesen.

Az elálló fül korrekciója során eltávolítjuk a külső hallójáratot körülvevő porcos “gödör” egy részét, ezzel el tudjuk érni, hogy a fülkagyló a koponyához simuljon. Emellett létrehozzuk vagy kiegészítjük az anthelix ívet.

A konzultáció során a páciens elmondja, milyen eredményt szeretne elérni. A plasztikai sebész kiválasztja, hogy a fülplasztika milyen formáját fogja végezni. Részletesen átbeszéljük a műtét menetét, a kockázatokat és a lehetséges műtéti szövődményeket. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, de minden esetben szükséges laborvizsgálat.

Szükséges laborvizsgálatok: vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet

Az elálló fül műtétje helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen jól elvégezhető. A műtéti idő 1-1,5 óra. A metszés illetve végleges heg rejtett helyen a fül mögötti természetes redőben helyezkedik el és szinte nyom nélkül gyógyul. Miután a fül kívánt formáját elérjük, még a műtőben felhelyezünk egy speciális kompressziós kötést, melyet egy hétig szükséges viselni.
Néhány órás megfigyelést követően a páciens kísérővel távozhat. Az egy hetes kontrollon a kötést és a varratok egy részét eltávolítjuk. A továbbiakban fejpánt viselése szükséges még két hétig éjjel-nappal majd három hétig csak éjszaka. Hajmosás egy hét után lehetséges. A többi varratot három hetes korban távolítjuk el. A végleges állapot kialakulásához kb. 4-6 hónapra van szükség.
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek