Ránctöltés, ráncfeltöltés

RÁNCTÖLTÉS, RÁNCFELTÖLTÉSAz arcon a kor előrehaladtával jelentkező kisebb-nagyobb ráncok elsimítására az elmúlt időszakban több, egyszerűen injekcióval beadható feltöltő anyagot fejlesztettek ki, melyek alkalmazása gyors, megbízható és nem műtéti eljárás. Ezen anyagokkal lehetséges az arckontúr megváltoztatása, a felső és alsó ajkak feltöltése, valamint bizonyos speciális anyagokkal egyfajta szövetemelő („lift”) hatás érhető el.

 

Milyen típusú ráncok esetében alkalmazható a ráncfeltöltés?

A homlok haránt ráncai, a szemöldökök közötti haragos ráncok, illetve a szarkalábak  dinamikus ráncok, melyek kezelésének első lépése a botox, hiszen a bőr alatt lévő izmok mozgása következtében jönnek létre. Ha kizárólag töltőanyaggal korrigálnánk ezeket a ráncokat, akkor az izommozgás miatt a töltőanyag elmozogna. Azonban, ha a botox kezeléssel sem simítható ki teljesen a ránc, akkor töltéssel kiegészítvén a botox kezelést sima ráncmentes felszínt tudunk létrehozni.

Ráncfeltöltéssel hatékonyan szemszesállhatunk a követketző ráncokkal:

  • Az arc karakterét nagy mértékben meghatározó kétoldali orrszárny-szájzugi redők (úgynevezett nasolabialis redők) esetében nagyon hasznos, melyek tipikus statikus ráncok.
  • Felső és alsó ajak vastagítása formálása.
  • Felső és alsó ajak körüli időskori finom ráncok korrekciója
  • Állcsúcs, középarc, járomív növelése.
  • Orrhát kisebb egyenetlenségei.
  • Az alsó szemhéj volumenhiányos területeinek korrekciója.
 

A ráncfeltöltés menete

Az adott ránc, illetve célterületet fertőtlenítjük, majd injekcióval vagy lidocainos krémmel alapos érzéstelenítést végzünk. Ezt követően vékony tű segítségével a töltőanyagot a ráncba, illetve a bőr mélyebb irha részébe töltjük. A folyamat kb. 30 percet vesz igénybe az érzéstelenítéssel együtt.

A ránctöltés végén a tökéletes eredmény érdekében masszírozással egyenletesen eloszlatjuk, illetve modelláljuk az anyagot. A későbbiekben a betöltött hyaluronsav nagyobb mennyiségű vizet fog megkötni, mivel fokozza a térfogatpótlást és elősegíti a simább, egyenletesebb felület kialakítását az arc területén.

A kezelt terület kisebb fokú pírja 1-2 óra alatt eltűnik, viszont a kialakult duzzanat megszűnése időigényesebb több napot is igénybe vehet. Ezt jegeléssel elősegíthetjük.

Gyakori kérdések - Ránctöltés, ráncfeltöltés

Az arc a korral változik, a ráncok redők átrendeződhetnek. Emiatt maradandó, tartós hatású készítményeket használni az arc területén nem célszerű. Felszívódó töltőanyagok - kollagén, hyaluronsav, kalcium hydroxiapatit, polietilén-glikol stb. - hatástartama néhány hónaptól 1-2 évig tarthat. Előnyük, hogy maradandó problémát nem okoznak, hiszen teljesen felszívódnak. Hátrányuk, hogy az eredmény fenntartásához a kezelést anyagtól függően időközönként ismételni kell.

Plasztikai sebészetünkön felszívódó hyaluronsav alapú töltőanyaggal dolgozunk. A hyaluronsavat Streptococcus B baktériumokból fermentációval állítják elő, majd keresztkötésekkel stabilizálják, hogy minél később szívódjon fel. Biológiailag tökéletesen lebomlik, a bőrben lévő hyaluronidáz vagy metalloproteináz enzimek révén.
A hyaluronsavat a szervezet saját enzimjei a hyaluronidáz, metalloproteináz stb. teljesen lebontják. Az enzimek aktivitása egyénenként eltérő lehet. Emellett a sport, a gyakoribb szauna gőzfürdő illetve egyéb meleg hatás az enzimhatást fokozni képes. Az életkor előrehaladtával az enzimaktivitás csökken. Általánosságban elmondható, hogy a hyaluronsavas töltőanyagok 10-12 hónapig tartanak. Az elegendő hatás eléréséhez kb. a töltőanyag 50%-ának kell jelen lennie.
A kezelt területet néhány napig (3-5) nyugalomba kell helyezni, masszírozás, kozmetikai kezelés ne legyen. Túlzott mimika, nevetés, sok beszéd, erős rágás kerülendő. Kb. 7-10 napig napoztatni, szoláriumnak, nagy hőingadozásnak kitenni ártalmas lehet.
Bármilyen ismert allergia a hatóanyagra, fennálló bőrbetegség, aktív herpesz, gyulladásos folyamat jelenléte, autoimmun betegség, véralvadásgátló készítmények szedése (Aspirin, Heparin, Syncumar, Plavix, Astrix stb.).
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat