Ajakfeltöltés

AJAKFELTÖLTÉS HYALURONSAVVAL

Az ajakfeltöltés során az ajkak teltségét, kontúrját, formáját és a szimmetriát javítjuk.

A szép telt érzéki ajkak:

  • jelentősen meghatározzák a megjelenésünket,
  • javítják az arc harmóniáját,
  • lényegesen fiatalosabb küllemet biztosítanak.

Ajakfeltöltés hyaluronsavval

Ajakfeltöltés során elsősorban hosszabb felszívódási idejű hyaluronsavat használunk. A megbízható minőségű felszívódó töltőanyagok esetében az ajakfeltöltés teljesen biztonságos. Ha a filler teljesen lebomlott, akkor a következő beavatkozásnál az ajkak formáján változtatni tudunk a páciens korának megfelelő harmonikus megjelenés érdekében.

A nem felszívódó anyagok, mint a szilikonolaj esetében, idővel krónikus gyulladás, granulómás csomók, kontrollálhatatlan hegesedés alakulhat ki, mely maradandó deformitásokat okozhat.

Ugyanakkor a tartós hatású készítményeknél azt is figyelembe kell venni, hogy az arc a korral változik, a ráncok redők átrendeződnek és emiatt a töltött terület előnytelen megjelenést mutathat.

Ajakfeltöltés saját zsírral

Lehetőség van saját zsírral végzett ajakfeltöltésre műtői körülmények között. A saját zsírszövet nem csak volument ad, hanem számos olyan rejuvenációs faktort tartalmaz, amely nagy mértékben képes segíteni a szöveti regenerációt, beleértve az ajkak környékén elhelyezkedő függőleges ráncokat is (smoking lines).

A saját zsírszövetet zsírleszívással, elsősorban a külső comb és a hasi területről, speciális kanülökkel vesszük. Alapos ülepítést követően a tiszta apróbb zsírsejteket fecskendezzük be a kívánt területre. Allergiás reakcióra nem kell számítani. Mindig kissé túltöltünk, számítva arra, hogy a beadott mennyiség kb. 30-50 %-a a későbbiekben felszívódik.

Gyakori kérdések - Ajakfeltöltés

Kb. 8-12 hónap. A töltőanyagot saját szöveti enzimek bontják (Hyaluronidáz, Metalloproteináz stb.). Az enzimek működésében nagy egyéni különbségek vannak. Az aktív sporttevékenység, gőzfürdő, szolárium, rendszeres napozás gyorsítja az anyag lebomlását. Amennyiben a töltőanyag mennyiségének a fele lebomlott, akkor általában már nincs kozmetikai hatása.
Az ajakfeltöltés kb. 10-15 percet vesz igénybe. A sikeres beavatkozás egyik alapfeltétele a megfelelő érzéstelenítés, amely lehetővé teszi, hogy a páciens ne érezzen semmi fájdalmat.

Elsősorban a leghatékonyabb vezetéses érzéstelenítést alkalmazzuk Ultracainos injekció segítségével, de lehetőség van magas koncentrációjú Lidocainos krém használatára is. Ezt követően betöltjük a megfelelő helyre a fillert majd finom mozdulatokkal modelláljuk, hogy minél egyenletesebb legyen az eloszlása.
A kezelést követően kialakuló csekély bőrpír, duzzanat, bőrszárazság, viszketés, kisebb bevérzés a szúrások helyén néhány napon belül megszűnik. Ezt jegeléssel elősegíthetjük. Nagyon ritkán a bevérzések következtében lilás vagy sárgás elszíneződés is előfordulhat és ezek felszívódása 1-2 hetet is igénybe vehet. A végleges eredmény kb. 7-10 nap után látható.

Néhány százalékban előfordulhat az anyag helyén tapintható csomók képződése, mely ritkán válik láthatóvá és idővel oldódik.

Herpeszes kórelőzmény esetén megvan a kockázata annak, hogy a tűszúrás előidéz egy újabbat.
Fontos, hogy az ajkakat ne nyomkodjuk, és kerüljük a nagyobb izommozgásokkal járó tevékenységeket legalább 7-10 napig: túlzott mimika, sok beszéd, erős rágás stb.

Ne tegyük ki a kezelt területet legalább két hétig erős napnak, szoláriumnak.

Tetoválás, kozmetikai kezelés 2-3 hétig ne legyen.

A lazább kötőszövettel és izomzattal rendelkező páciensek esetében a vastagító feltöltő hatás kevésbé érvényesül. Ilyen esetben a feltöltést néhány hét múlva érdemes megismételni.

Fennálló bőrbetegség, gyulladás, aktív herpesz, aktív autoimmun betegség, véralvadást gátló készítmények szedése (Aspirin, Syncumar, Plavix, Astrix stb.) szedése esetén nem végzünk ajaktöltést.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat