Combplasztika

CombplasztikaAz életkor előrehaladtával, rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyást követően a combok területén, főként a belső oldalon, a bőr és a hozzá kapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lóg. A belső combok területe zavaró módon összeér, dörzsölődik, mely az életvitelt nehezíti.

A combplasztika során a megnyúlt jelentősebb bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó feszes bőrű vékonyabb combot tudunk létrehozni.

Minden esetben kombináljuk zsírleszívással a műtéti területen, a külső combok területén, ha ott  zsírlerakódás  van (“bricsesz”) és a fenéktájon is. Így lényegesen szebb kontúrok érhetőek el.

A konzultáció során a páciens elmondja, milyen eredményt szeretne elérni (szóbeli kommunikáció, képek, tükör előtti műfogások). A műtéti megoldást a plasztikai sebész a pácienssel együtt választja ki. Részletesen átbeszélik a műtét menetét, a kockázati tényezőket, valamint a lehetséges szövődményeket és azok megoldási módjait.

Mivel a műtét altatásban zajlik, előtte szükséges egy általános kivizsgálás:

● laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
● EKG,
● mellkas röntgen.

A complasztika műtét minden esetben altatásban történik.

A beavatkozás időtartama 1,5-2 óra.

A kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka.

Minden esetben behelyezünk egy zárt szívórendszerű dréncsövet, mely jelentősen növeli a műtéti biztonságot. Ezt a műtét utáni napon eltávolítjuk. A műtéti területre a beavatkozás végén speciális kompressziós ruhát helyezünk fel, amely csökkenti a fájdalmat és a szövődmények előfordulásának a lehetőségét, és nagyban hozzájárul a későbbi szép eredményhez.

A combplasztika műtétjét az elváltozás súlyosságától függően alapvetően kétféle módon végezhetjük:

“Mini” combplasztika

A végleges műtéti heg a comb belső felszínén közvetlenül a lágyékhajlatban illetve kissé alatta, rejtett helyen fog elhelyezkedni. Plasztikai sebészünk az esetek nagyobb részében olyan speciális technikát alkalmaz, melynek következtében a bőrfelesleg így eltávolítható. A heg ilyen irányú lefutása kedvező feltételeket teremt az ideális hegképződésre, illetve lehetővé válik rövidebb szoknya vagy nadrág hordása.

“Klasszikus” combplasztika

A végleges műtéti heg a comb belső felszínén a lágyékhajlatban illetve kissé alatta, valamint a comb belső oldalán hosszanti irányba fut megközelítően a comb közepéig.

A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.

A combplasztika sebét több rétegben, változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, így a feszülés a külső részen minimális. Ez kedvező feltételeket teremt a szép heg kialakulására. A legfelszínesebb területre tehetünk felszívódó vagy a későbbiekben eltávolítandó, nem felszívódó, finom, a bőrben tovafutó fonalakat is
Mivel a seb a lágyékhajlathoz közel, izzadékony területen, rejtett helyzetben van, 4-5 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti seb Betadin szappanos mosását és ennek 2-3 naponta való ismétlését.

Gyakori kérdések - Combplasztika

Kontrollvizsgálatok 1-2-6- hetes korban, valamint 6-12- hónapos korban esedékesek.
Nem felszívódó varratok esetén 3 hetes korban.
2 hét után tudjuk javasolni a vezetést speciális kompressziós ruha viselése mellett.
6 hét után, fokozatosan növelve a terhelést.
Nem fizikai munka esetén kb. 1-2 hét. Fizikai munka esetén 4-6 hét.
4-6 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának a kialakulása kb. egy éves korra történik meg.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat