Combplasztika

CombplasztikaAz életkor előrehaladtával, rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyást követően a combok területén, főként a belső oldalon, a bőr és a hozzá kapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lóg. A belső combok területe zavaró módon összeér, dörzsölődik, mely az életvitelt nehezíti.

A combplasztika során a megnyúlt jelentősebb bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó feszes bőrű vékonyabb combot tudunk létrehozni.

Minden esetben kombináljuk zsírleszívással a műtéti területen, a külső combok területén, ha ott  zsírlerakódás  van (“bricsesz”) és a fenéktájon is. Így lényegesen szebb kontúrok érhetőek el.

A konzultáció során a páciens elmondja, milyen eredményt szeretne elérni (szóbeli kommunikáció, képek, tükör előtti műfogások). A műtéti megoldást a plasztikai sebész a pácienssel együtt választja ki. Részletesen átbeszélik a műtét menetét, a kockázati tényezőket, valamint a lehetséges szövődményeket és azok megoldási módjait.

Mivel a műtét altatásban zajlik, előtte szükséges egy általános kivizsgálás:

● laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
● EKG,
● mellkas röntgen.

A complasztika műtét minden esetben altatásban történik.

A beavatkozás időtartama 1,5-2 óra.

A kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka.

Minden esetben behelyezünk egy zárt szívórendszerű dréncsövet, mely jelentősen növeli a műtéti biztonságot. Ezt a műtét utáni napon eltávolítjuk. A műtéti területre a beavatkozás végén speciális kompressziós ruhát helyezünk fel, amely csökkenti a fájdalmat és a szövődmények előfordulásának a lehetőségét, és nagyban hozzájárul a későbbi szép eredményhez.

A combplasztika műtétjét az elváltozás súlyosságától függően alapvetően kétféle módon végezhetjük:

“Mini” combplasztika

A végleges műtéti heg a comb belső felszínén közvetlenül a lágyékhajlatban illetve kissé alatta, rejtett helyen fog elhelyezkedni. Plasztikai sebészünk az esetek nagyobb részében olyan speciális technikát alkalmaz, melynek következtében a bőrfelesleg így eltávolítható. A heg ilyen irányú lefutása kedvező feltételeket teremt az ideális hegképződésre, illetve lehetővé válik rövidebb szoknya vagy nadrág hordása.

“Klasszikus” combplasztika

A végleges műtéti heg a comb belső felszínén a lágyékhajlatban illetve kissé alatta, valamint a comb belső oldalán hosszanti irányba fut megközelítően a comb közepéig.

A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.

A combplasztika sebét több rétegben, változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, így a feszülés a külső részen minimális. Ez kedvező feltételeket teremt a szép heg kialakulására. A legfelszínesebb területre tehetünk felszívódó vagy a későbbiekben eltávolítandó, nem felszívódó, finom, a bőrben tovafutó fonalakat is
Mivel a seb a lágyékhajlathoz közel, izzadékony területen, rejtett helyzetben van, 4-5 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti seb Betadin szappanos mosását és ennek 2-3 naponta való ismétlését.

Gyakori kérdések - Combplasztika

Kontrollvizsgálatok 1-2-6- hetes korban, valamint 6-12- hónapos korban esedékesek.
Nem felszívódó varratok esetén 3 hetes korban.
2 hét után tudjuk javasolni a vezetést speciális kompressziós ruha viselése mellett.
6 hét után, fokozatosan növelve a terhelést.
Nem fizikai munka esetén kb. 1-2 hét. Fizikai munka esetén 4-6 hét.
4-6 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának a kialakulása kb. egy éves korra történik meg.
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek