Mellfelvarrás

MellfelvarrásTerhességet szoptatást követően, akár nagyobb testsúly ingadozás után az évek múlásával, esetlegesen rosszabb genetikai adottságok esetén a mell megereszkedik, lóg, a felső része „kiürül”.

A mellfelvarrás  során az emlő állományát tömörítjük, újra formáljuk, rögzítjük a mellizomhoz, a felesleges bőrt eltávolítjuk, a bimbó és a bimbóudvar együttesét a kellő magasságba emeljük.

Ezzel a mellek feszesebbé tehetők, esztétikus, fiatalos megjelenés biztosítható és a megereszkedés teljesen megszűntethető. A műtét során korrigálhatóak a mell aszimmetrikus eltérései és csökkenthető a bimbóudvar átmérője is.

A mell áthajlási redőjének fix helye van. Ennek tudatában a mell megereszkedésének három fokozatát határozhatjuk meg:

I. fokozat: A bimbó eléri a mell alatti redőt.

II. fokozat: A bimbó  a mell alatti redő alá esik, de nem éri el a mell legalsó kontúrját.

III. fokozat: A bimbó a mell alatti redő alá esik és eléri a mell legalsó kontúrját

Abban az esetben, ha a megereszkedett mellben nincs elegendő állomány, volumenhiány áll fenn. Ekkor szükség van implantátum behelyezésére is a mellfelvarrás műtét alatt (emlőnagyobbítás + felvarrás).

A mell állományának tömörítését követően annak ellenére, hogy abból nem távolítunk el optikailag kisebbnek fog tűnni.

A mell felvarrásnak több műtéti megoldása van, de a végleges hegek szempontjából 3 alapvető csoportot különböztetünk meg:

  1. A heg a bimbóudvar körül helyezkedik el (centrális felvarrás).
  2. A heg a bimbóudvar körül és alatta függőlegesen helyezkedik el (verticális felvarrás).
  3. A heg a bimbóudvar körül, alatta függőlegesen és a mell alsó áthajlási redőjében helyezkedik el (invert-T felvarrás).
A szükséges műtéti megoldást alapvetően a mellek megereszkedésének a mértéke, a bőrfelesleg mennyisége, a meglévő emlőállomány milyensége és mennyisége határozza meg. Gyakorlatban, ha lehetséges elkerüljük a fordított metszéssel járó műtét típust, előnyben részesítve, a bimbóudvar körüli és a függőleges heget eredményező megoldást.
 

A mellfelvarrás műtétet minden esetben alapos plasztikai sebész konzultáció előz meg. Az első legfontosabb dolog, hogy megértsük, a páciens milyen eredményt szeretne elérni, mit vár a műtéttől. Ebben segítségünkre lehet a személyes kommunikáció, a páciens által hozott fotók megtekintése, valamint tükör előtt a melleket speciális „műfogásokkal” összefogva a felvarrás utáni állapot modellezése. Második lépében kiválasztjuk, hogy a mellfelvarrás milyen típusát fogjuk elvégezni, hol fognak elhelyezkedni és milyen kiterjedésűek lesznek a végleges hegek.

A konzultáció igen fontos része a műtéti kockázatok, illetve a lehetséges szövődmények részletes, mindenre kiterjedő átbeszélése, hiszen így tesszük lehetővé, hogy a páciens a teljes információk birtokában megalapozott, jó döntést hozzon.

Szükséges vizsgálatok:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • emlő ultrahang vagy mammográfia,
  • mellkas röntgen,
  • EKG
A beavatkozás minden esetben altatásban zajlik, időtartama 2.5-3 óra. A kötelező klinikai tartózkodás 1 éjszaka. Minden esetben helyezünk be egy zárt szívórendszerű drént, melyet a műtétet követő napon távolítunk el, ezzel jelentősen növeljük a műtéti biztonságot. A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.
Varratszedés 3 hét múlva.
Munkaképesség 1 hét, fizikai munka esetén 6 hét
Speciális melltartó viselése 8 hétig
Sport tevékenység 6 hét után
Szoptatást a későbbiekben befolyásolhatja

Gyakori kérdések - Mellfelvarrás

Kontrollvizsgálatok 1- 3-6 hét, valamint 6-12 hónap elteltével esedékesek.
1 hét után tudjuk javasolni az autóvezetést, speciális melltartó viselése mellett.
3-4 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának a kialakulása kb. egy évre tehető.
Mellfelvarrás után a szoptatási képesség sérülhet! Ezért nem garantálható, hogy biztosan lehet szoptatni.
Nem. Megereszkedett mellek esetében, ha csak nagy méretű implantátumot helyezünk be akár izom, akár mirigy alá, akkor a mellek jobban fognak lógni, illetve izom alatti pozíciónál még kettős kontúr is kialakulhat. Az esztétikai eredmény lényegesen rosszabb lesz, mint műtét előtt.
Speciális sportmelltartót kb. 8 hétig kell viselni, de egy-egy alkalom kivételével javasolt minél hosszabb távon megtartandó eredmény érdekében az állandó melltartó viselés.
A genetikai adottságoktól és életmódtól függően sajnos igen. Az életkor előre haladtával, esetleg jelentős fogyást követően, vagy újabb szülés, szoptatás után újra megereszkedhet, mely korrekciójára újabb műtét szükséges.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat