Body Contouring

Body contouring

A hirtelen súlyvesztés, szülés vagy csupán az idő múlása olyan nyomokat hagyhat testünkön, melyeket csak plasztikai sebészeti beavatkozással kezelhetünk. A Body Contouring a reménytelennek gondolt esetekre is megoldást jelenthet.

Nagymértékű fogyást többféleképpen is elérhetünk: életmódváltással, jól kivitelezett diétával, endoscopos ballon behelyezéssel a gyomorba, vagy valamilyen műtét által. Ilyen például a gyomorgyűrű, a gyomorkisebbítés és a speciális gyomor bypass műtét is.

Az eredményes, nagyfokú súlyvesztés után azonban jelentős mértékű megereszkedett bőr és zsírszöveti deformitás maradhat vissza. Ez nem csak esztétikai, de életmódot befolyásoló problémákat is okozhat.

A Body Contouring mindig az adott páciensre megtervezett, több műtéti beavatkozással megvalósítható, komplex operációt jelent. Célja, hogy helyreállítsa a páciens testi- és lelki egyensúlyát, a lehető legtartósabb és esztétikusabb végeredmény segítségével.

A Body Contouring a leggyakrabban a következő beavatkozásokat öleli fel: hasplasztika, mellplasztika, karplasztika, combplasztika, fenékplasztika, zsírleszívás. Emellett beletartozhat az arc-nyak plasztika, a hát és a felső törzsplasztika, illetve a szemérem tájék korrekciója is.

A beavatkozásoknak köszönhetően megszűnik a bőr-zsír felesleg, feszesebbé válnak a testkontúrok.

Tudnivalók, amiket célszerű fontolóra venni a beavatkozás előtt

 • A műtét előtt ajánlott megfelelő mértékben lefogyni. Zsírleszívással a fogyás nem helyettesíthető, érdemes természetes úton elérni az ideális testsúlyt, hiszen így a műtéti idő gyorsabb, a tervezés pedig könnyebb lesz.
 • A beavatkozást követő három hétben a páciensnek a véralvadásgátló készítményt kell magának beadnia.
 • A dohányzás nagy mértékben lassítja a sebgyógyulást, így aki legalább a lábadozás idejére nem tudja letenni a cigarettát, annak a műtét elvégzése nem javasolt.
 • A lábadozással járó fájdalom, duzzanat és véraláfutás az első 3 hétben természetes velejárója a műtétnek.

 

Nagyon fontos a plasztikai sebészeti konzultáció, mely során átbeszéljük a pácienssel a műtéti tervet. Többek között, hogy hogyan fog zajlani a műtét, illetve mely beavatkozásokat lehet egy alkalommal elvégezni - ez leggyakrabban a has és a mellplasztika.

A műtéthez elengedhetetlen vizsgálatok:

 • Laborvizsgálat
 • EKG
 • Mellkas röntgen
 • Szükség esetén kardiológiai vizsgálat
 • Mell műtét esetében rákszűrés, mammográfia
 • Hasplasztikánál - hasi ultrahang vizsgálat
 • Ezen kívül vércsoport és ellenanyagszűrés, illetve altatóorvosi konzílium is szükséges.

A műtétek a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, állandó orvosi ügyelettel bíró, komoly kórházi háttérrel rendelkező magánklinikán történnek. Ezen műtétek ideje, a műtéti tervtől függően 3 órától kb. 5 óráig tart. A műtét után a páciensek intenzív megfigyelésben részesülnek, és 1, esetenként 2 éjszakát a klinikán töltenek.

Mielőtt a páciens elhagyja a klinikát, a sebész ellenőrzi a műtéti területet, átkötözi a sebeket, átad minden dokumentációt, majd ezt követően távozhat a páciens. Ezek után folyamatos kontroll vizsgálatok alatt fog állni. A beavatkozás követően 7 napig antibiotikum szedése szükséges, fájdalomcsillapító kb. 10 napig, és trombózis ellen kis molekula súlyú heparint injekció adagolása 10-20 napig ajánlott. Ez megvéd a mélyvénás trombózis és a tüdőembólia szövődményeitől, melyek a hosszabb, kapcsolt műtéteknél mindig nagyon fontos intézkedések.

A fizikai aktivitás nem megengedett az első 3 hétben, ez megegyezik a munkából kiesett időszakkal is. A szaunát, szoláriumot, napozást 2 hónapig kerülni kell, de könnyű testedzés már 6 hét után megengedett.

 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat