Mellkisebbítés

MellkisebbítésA  túlozottan nagyméretű mellek megnehezítik a mindennapi életvitelt. Gerincproblémák, krónikus hátfájás forrásai lehetnek. Akadályozhatják a sportot, vagy akár higiénés problémák jelentkezhetnek miattuk. Saját súlyuk miatt  a bőrt kinyújtják, és emiatt megereszkednek, lógó helyzetbe kerülnek.

A fentiek miatt a mellkisebbítés során eltávolítjuk az állomány egy részét. Ezt követően mellfelvarrást végzünk: a megmaradt állományt tömörítjük, újraformáljuk, rögzítjük a mellizomzathoz, a bőrfelesleget eltávolítjuk, a bimbó-bimbóudvar együttesét a kellő magasságba emeljük.

Mellkisebbítő műtéttel elérhető mellek megfelelő nagysága, feszessége, esztétikus megjelenése.

A műtét során korrigálhatóak a mell aszimmetrikus eltérései, és csökkenthető a nagyobb bimbóudvar átmérője is.

A  mellkisebbítésnek  számtalan műtéti megoldása létezik, de a végleges hegek a következő helyeken várhatóak:

  • A bimbóudvar körül+a bimbóudvar alatt függőlegesen (verticális típusú)
  • A bimbóudvar körül+a bimbóudvar alatt függőlegesen+az emlő alsó áthajlási redőjében (invert-T típus)  
 

A plasztikai sebészeti konzultáció során lényeges, hogy megértsük, hogy a páciens milyen eredményt szeretne elérni, mit vár a műtéttől. Ebben segítségünkre lehet a személyes kommunikáció, fotók megtekintése, tükör előtt a melleket speciális műfogásokkal összefogva a redukció utáni állapot modellezése.

Kiválasztjuk, hogy a mellkisebbítés milyen típusát fogjuk elvégezni, és a mell állományának hány százalékát fogjuk eltávolítani. Megbeszéljük, hogy a végleges hegek hol fognak elhelyezkedni.

A konzultáció fontos része a műtéti kockázatok illetve lehetséges szövődmények, valamint azok megoldási lehetőségeinek részletes átbeszélése. A páciens így a teljes információk birtokában megalapozott, jó döntést hozhat.

Szükséges vizsgálatok:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • mellkas röntgen,
  • EKG,
  • mell ultrahang,
  • mammográfia.
A beavatkozás minden esetben altatásban történik, melynek időtartama: 2,5-3 óra (az elváltozás súlyosságától függően). A kötelező klinikai tartózkodás: 1 éjszaka. Minden esetben behelyezünk egy zárt szívórendszerű drént, melyet a műtétet követő napon eltávolítunk. Ezzel növeljük a műtéti biztonságot.

A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.
Varratszedés 3 hét múlva.
Munkaképesség nem fizikai munka esetén 1 hét, fizikai munka esetén 6 hét.
Speciális melltartó viselése 8 hét.
Sporttevékenység 6 hét után lehetséges, fokozatosan növelve a terhelést.

Gyakori kérdések - Mellkisebbítés

A műtét után 7-10 nappal már vezethet.
Kb. 3-4 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának kialakulása kb. 1 évre tehető.
A szoptatási képesség sérülhet. Az emlő szoptatásra való alkalmassága csökkenhet, de nem szűnik meg.
A genetikai adottságoktól és az életmódtól függően sajnos igen. Az életkor előrehaladtával, esetleg jelentős fogyást követően vagy szülés, szoptatás után újra megereszkedhet, amely korrekciójára újabb műtét szükséges.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat