Karplasztika

KarplasztikaAz életkor előrehaladtával rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyás után a felkarok területén főként a belső, valamint a hátsó oldalon a bőr és a hozzá kapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lógni kezd. Ez nagyon zavaró lehet a mindennapi életvitelben, nehézségeket okozhat akár az öltözködésben is.

A felkarplasztika során a megnyúlt, jelentős bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó, feszes bőrű vékony felkart tudunk létrehozni.

Minden esetben kombináljuk zsírleszívással, így lényegesen szebb kontúrok érhetőek el.

A konzultáció során a páciens elmondja, milyen eredményt szeretne elérni (szóbeli kommunikáció, képek, tükör előtti műfogások). A műtéti megoldást a plasztikai sebész a pácienssel együtt választja ki. Részletesen átbeszélik a műtét menetét, a kockázati tényezőket, valamint a lehetséges szövődményeket és azok megoldási módjait. A műtét elsősorban altatásban történik, ritkán helyi érzéstelenítésben.

Előtte szükséges egy általános kivizsgálás:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • EKG,
  • mellkas röntgen.
Elsősorban altatásban történik, ritkábban helyi érzéstelenítésben.

A beavatkozás időtartama 1,5-2 óra.

A kötelező klinikai tartózkodás altatás esetén 1 éjszaka.

A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.

A karplasztika sebét több rétegben változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, így a feszülés a seb külső részén minimális, mely kedvező feltételeket teremt a szép heg kialakulására. A legfelszínesebb területre tehetünk felszívódó, vagy a későbbiekben eltávolítandó nem felszívódó, finom, a bőrben tovafutó fonalakat is.

Mivel a seb a hónaljhoz közel izzadásra hajlamos területen rejtett helyzetben van, 4-5 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti seb Betadine szappanos mosását és ennek 2-3 naponta való ismétlését.

Minden esetben behelyezünk egy zárt szívórendszerű dréncsövet, mely jelentősen növeli a műtéti biztonságot. Ezt a műtét utáni napon eltávolítjuk. A műtéti területre a beavatkozás végén speciális kompressziós ruhát helyezünk fel, amely csökkenti a fájdalmat és a szövődmények előfordulásának a lehetőségét, továbbá nagyban hozzájárul a későbbi szép eredményhez.

A karplasztika műtétjét az elváltozás súlyosságától függően alapvetően kétféle módon végezhetjük.

“Mini” karplasztika

A végleges műtéti heg a felkar belső felszínén a hónaljárok közvetlen szomszédságában a felkar hossztengelyére merőlegesen rejtett helyen fog elhelyezkedni. Mi az esetek nagyobb részében olyan speciális technikát alkalmazunk, melynek következtében a bőrfelesleg így eltávolítható. A heg ilyen irányú lefutása kedvező feltételeket teremt az ideális hegképződésre.

Klasszikus karplasztika

A végleges heg felső része a hónaljredőben helyezkedik el, szára a felkar felső részén, a belső-hátsó felszínen fut (T-karplasztika). Nagyobb bőrfelesleg esetén szükséges végezni, rosszabb feltételeket teremt az ideális hegképződésre, mint az előző eljárás.

Gyakori kérdések - Karplasztika

Kontrollvizsgálatok 1-2-6 hetes, valamint 6-12 hónapos korban esedékesek.
Nem felszívódó varratok esetén 3 hetes korban.
2 hét után tudjuk javasolni a vezetést.
6 hét után, fokozatosan növelve a terhelést.
Nem fizikai munka esetén kb. 1 hét. Fizikai munka esetén 4-6 hét.
4-6 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának a kialakulása körülbelül egy éves korra történik meg.
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek