Karplasztika

KarplasztikaAz életkor előrehaladtával rosszabb minőségű bőr esetén, valamint jelentős fogyás után a felkarok területén főként a belső, valamint a hátsó oldalon a bőr és a hozzá kapcsolódó zsírszövet megereszkedik, lógni kezd. Ez nagyon zavaró lehet a mindennapi életvitelben, nehézségeket okozhat akár az öltözködésben is.

A felkarplasztika során a megnyúlt, jelentős bőrfelesleget eltávolítjuk a zsírszövettel együtt, és ezáltal a test alkatához igazodó, feszes bőrű vékony felkart tudunk létrehozni.

Minden esetben kombináljuk zsírleszívással, így lényegesen szebb kontúrok érhetőek el.

A konzultáció során a páciens elmondja, milyen eredményt szeretne elérni (szóbeli kommunikáció, képek, tükör előtti műfogások). A műtéti megoldást a plasztikai sebész a pácienssel együtt választja ki. Részletesen átbeszélik a műtét menetét, a kockázati tényezőket, valamint a lehetséges szövődményeket és azok megoldási módjait. A műtét elsősorban altatásban történik, ritkán helyi érzéstelenítésben.

Előtte szükséges egy általános kivizsgálás:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • EKG,
  • mellkas röntgen.
Elsősorban altatásban történik, ritkábban helyi érzéstelenítésben.

A beavatkozás időtartama 1,5-2 óra.

A kötelező klinikai tartózkodás altatás esetén 1 éjszaka.

A műtét a legmagasabb felszereltséggel bíró műtőben történik, a legmodernebb varróanyagok és eszközök használatával, válogatott szakszemélyzet közreműködése mellett, komoly kórházi háttérrel.

A karplasztika sebét több rétegben változó vastagságú felszívódó fonalakkal zárjuk, így a feszülés a seb külső részén minimális, mely kedvező feltételeket teremt a szép heg kialakulására. A legfelszínesebb területre tehetünk felszívódó, vagy a későbbiekben eltávolítandó nem felszívódó, finom, a bőrben tovafutó fonalakat is.

Mivel a seb a hónaljhoz közel izzadásra hajlamos területen rejtett helyzetben van, 4-5 nap után a szokásostól eltérően javasoljuk a műtéti seb Betadine szappanos mosását és ennek 2-3 naponta való ismétlését.

Minden esetben behelyezünk egy zárt szívórendszerű dréncsövet, mely jelentősen növeli a műtéti biztonságot. Ezt a műtét utáni napon eltávolítjuk. A műtéti területre a beavatkozás végén speciális kompressziós ruhát helyezünk fel, amely csökkenti a fájdalmat és a szövődmények előfordulásának a lehetőségét, továbbá nagyban hozzájárul a későbbi szép eredményhez.

A karplasztika műtétjét az elváltozás súlyosságától függően alapvetően kétféle módon végezhetjük.

“Mini” karplasztika

A végleges műtéti heg a felkar belső felszínén a hónaljárok közvetlen szomszédságában a felkar hossztengelyére merőlegesen rejtett helyen fog elhelyezkedni. Mi az esetek nagyobb részében olyan speciális technikát alkalmazunk, melynek következtében a bőrfelesleg így eltávolítható. A heg ilyen irányú lefutása kedvező feltételeket teremt az ideális hegképződésre.

Klasszikus karplasztika

A végleges heg felső része a hónaljredőben helyezkedik el, szára a felkar felső részén, a belső-hátsó felszínen fut (T-karplasztika). Nagyobb bőrfelesleg esetén szükséges végezni, rosszabb feltételeket teremt az ideális hegképződésre, mint az előző eljárás.

Gyakori kérdések - Karplasztika

Kontrollvizsgálatok 1-2-6 hetes, valamint 6-12 hónapos korban esedékesek.
Nem felszívódó varratok esetén 3 hetes korban.
2 hét után tudjuk javasolni a vezetést.
6 hét után, fokozatosan növelve a terhelést.
Nem fizikai munka esetén kb. 1 hét. Fizikai munka esetén 4-6 hét.
4-6 hónap elteltével. A hegek végleges állapotának a kialakulása körülbelül egy éves korra történik meg.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat