Komplex arcfiatalító kezelések

Mi az öregedés?

Komplex arcfiatalító kezelésekAz öregedés egy összetett, lényegében sorvadásos folyamat. Az alapjait sajnos eddig nem sikerült megfejteni, megállítani nem lehet, de lassítani és visszatartani igen. Különösen látványos az arc területén, ahol a bőr vastagsága, rugalmassága csökken, a bőr megereszkedik, a bőr alatti zsírszövet és kötőszövetes rendszer egyre vékonyabb lesz. Megjelennek, mélyülnek a szarkalábak, a szemöldök közötti haragos ráncok, a homlok haránt ráncai, az orrszárny-szájzugi redők, a Marionette ráncok. A középarc süllyed, az állkapocsvonal elmosódik, megjelenik a toka. A nyak bőre is megereszkedik, kisebb haránt és vaskosabb függőleges ráncok alakulnak ki.

Az öregedés közvetlen okai

A folyamatok közvetlen okai jól ismertek. A bőrben csökken a sejt közötti állomány legfontosabb összetevője a hyaluronsav, mely nagy mértékben képes vizet megkötni, molekulatömegének akár ezerszeresét is. Ezért is felelős a hyaluronsav a szövetek (bőr-kötőszövet-izom-csont) hidratáltsági állapotáért. A bőr hyaluronsav tartalma a 20-as évektől folyamatosan csökken, 40 évesen a felére, 60 évesen pedig az eredetinek csak 10%-a van meg. Emellett a kollagén és elasztikus rostok száma a bőrben és az alatta lévő szövetekben szintén csökken, illetve a meglévők minősége romlik, a bőr alatti zsírszövet és a kötőszövetes rendszer zsugorodik.

Az arc területén végzett bármilyen szövetemelés önmagában elegendő?

Nem! Csak rövidebb távú eredményt ad, hiszen a bőr és a bőr alatti szövetek struktúrája nem változik, csak idővel romlik. Egyre inkább terjed az a szemlélet, hogy az arc fiatalítás sikeréhez csak komplex kezeléssel tudunk eljutni. Így a különböző szövetemelő technikák (arcplasztika, szálbehúzások stb.) mellett fontos lehet a saját zsír töltés, illetve az arc bőrének és a bőr alatti struktúrák minőségének a javítása.

 

Az ötlépéses arckezelés menete

1. Dermabrázió

Eltávolítjuk a bőr felszínén lévő elhalt hámsejteket gyémántfejes vákuumos dermabráziós készülék segítségével. Ezzel hozzáférhetővé tesszük a bőrt a kezeléshez és a különböző hatóanyagok beviteléhez.

2. Hyaluronsav, antioxidánsok, A+C+E vitamin komplex, ásványi anyag bevitele a bőr mélyebb rétegeibe speciális ultrahangos technikával

Jelentősen növeljük a bőr hidratáltságát, rugalmasságát, feszességét, ragyogását, mivel azokat az anyagokat pótoljuk vissza, melyet a bőr hosszú évek alatt elveszít. Különböző krémek, kenőcsök, szérumok csak a bőr felszínes rétegeibe tudnak beszívódni. A bőr mélyebb irha részébe, ahol az öregedés lényegét adó folyamatok zajlanak nem. Ide csak szúrásos vagy ultrahang technikák segítségével tudunk hatóanyagokat bejuttatni.

3. Kémiai hámlasztás

A hámlasztás során szalicilsav, glikolsav és retinol komplex segítségével a felszínesebb bőrréteget távolítjuk el, miközben új hámképződést stimulálunk csökkentve a bőr kisebb apró ráncainak jelenlétét, valamint a hiperpigmentált foltokat.

4. Kollagén indukciós kezelés

A kollagén indukciós kezelést speciális rezgőfejes orvosi dermarollerrel végezzük. A dermaroller egy henger, melynek a felszínén 540 gyémántcsiszolásos, keresztmetszetében oktaéder tű helyezkedik el (1 mm - 1,5 mm - 2 mm-  2,5 mm hosszúságúak), mely derékszögben, a legoptimálisabb formában számtalan mikrosérülést ejt a bőrön. Ezek a kis sérülések néhány perc alatt záródnak, és lehetővé teszik a hatóanyagok célirányos bejuttatását és emellett egy igen kifejezett kollagén és elasztikus kötőszövetes rosttermelést váltanak ki. Ez nagyon hatékony az arc bőrén lévő különböző eredetű hegek és ráncok eredményes csökkentésében és az arc bőrére jelentősebb szövetemelő hatást tud kifejteni.

5. Saját vérlemezkében gazdag plazmával (prp-platelet rich plasma) végzett kezelés

A PRP terápiához a pácienstől 20 ml vért veszünk. Ezt egy speciális centrifugával ülepítjük vigyázván a vérlemezkék (thrombocyta) épségére, majd egy erre speciálisan kifejlesztett szűrőrendszer segítségével előállítjuk a számunkra oly értékes vérlemezkében gazdag plazmát, és ezt juttatjuk be az arc bőrének mélyebb irha részébe, valamint a bőr alatti területekre is. A vérlemezkék nem csak a véralvadásban játszanak alapvető szerepet. Rendkívül fontosak a sebgyógyulásban és egyéb szöveteket helyreállító folyamatokban.

Az összes humán növekedési faktort tartalmazzák:

  • PDGF: az őssejtek stimulációjáért felelős,
  • TGFB: a kötőszövetes rostrendszer felépülését serkentik,
  • EGF: a sejtek differenciálódását szabályozzák,
  • ILGF: az új erek kialakulását koordinálják.

Az  Integrin alfa és béta, a Laminin fokozzák a növekedési faktorok működését és az extracelluláris mátrix sejtjeit támogatják.

Ezzel a kezeléssel a legtermészetesebb módon a bőr volumenét,  rugalmasságát, feszességét, hidratáltsági állapotát, színét, ráncképzési tulajdonságait rendkívül hatékonyan előnyösen tudjuk megváltoztatni.

A kezelés végén bőrnyugtató maszkot helyezünk fel, majd fényvédő, regeneráló hidratáló krémet, mely védi a frissen kezelt arcbőrt a napfénytől és az utcai szennyeződésektől. A pácienst otthonra is ellátjuk bőrnyugtató maszkkal és az évszaknak megfelelő hidratáló és fényvédő krémmel.

Gyakori kérdések - Komplex arcfiatalító kezelések

A kezelés időtartama: kb. 1,5-2 óra.
Az arc bőrét 2 hétig védeni kell a hő és fényhatástól. Nem szabad ezen idő alatt napozni, szoláriumba, szaunába, gőzfürdőbe menni. Emellett 1 hétig kerülni kell az erős izzadást okozó tevékenységeket.
A kezelés végén enyhe bőrpír figyelhető meg az arc területén mely körülbelül 1-2 nap alatt teljesen megszűnik. Nem fizikai munka esetén nem okoz időkiesést, fizikai munka esetén 1-2 nap szünet javasolt.
  • Az öregedés alapjait képező folyamatokat több támadásponton igen hatékonyan, szöveti szinten regenerálja.
  • Ambulánsan végezhető, nem okoz kiesést a munkából.
  • A kezelés hatása az idő múlásával nem csökken, hanem előrefelé mutat és tartós.
  • Szakszerűen végezve jelentős egészségügyi kockázata nincs.
Ez nagymértékben függ az arc szöveteinek állapotától, de minimum 3 kezelés szükséges, és két kezelés között 5-6 hétnek kell eltelnie, hogy kellő időt hagyjunk a regenerációra. Az arcon a több évtized alatt kialakuló elváltozások javítása időigényes, néhány óra alatt jelentős változás nem érhető el, rövid idő alatt nincs eredmény.
Nem! A kezelés alatt a hatóanyag bevitel nagyrészt ultrahangos tű nélküli vaporizációs technikával történik. A kollagén indukciós terápia és a saját vérlemezkében gazdag plazma bevitele a hatékonyság érdekében csak tűs kezeléssel végezhető, de ehhez minden esetben felületi érzéstelenítést végzünk.
Igen. A komplex arckezelés mellett bármilyen egyéb eljárás alkalmazható, sőt az egyéb kezelések élettartama, hatékonysága kimutatottan jelentősen növekszik.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat