Kollagén indukciós kezelés

Kollagén indukciós kezelésA kollagén a bőr kötőszövetes rendszerének egyik legfontosabb összetevője. Számuk, minőségük csökken az évek múlásával. Így bőrünk a rugalmasságát elveszti, ráncok jelennek meg, a ráncok mélysége fokozódik.

A kollagén indukciós kezelést dermalorellel végezzük. Ez egy kis henger, melynek a felszínén 540 gyémántcsiszolásos, keresztmetszetében oktaéder tű helyezkedik el (0,5 mm - 1mm - 1,5mm - 2mm - 2,5 mm). Ezek derékszögben, a legoptimálisabb formában számtalan, több ezer mikrosérülést ejtenek a bőrön. Ezzel a természetes öngyógyító képességet aktiválják az adott területen, új kollagén és elasztikus rostok termelését váltják ki.

A dermaroller kezeléssel a bőr feszesebb, tömöttebb, fiatalosabb lesz. A ráncok feltöltődnek, az arc bőrére jelentősebb szövetemelő hatást tud kifejteni. A különböző eredetű hegek mélysége csökken vagy megszűnik.

A másik nagyon jelentős hatás, hogy a tűk által számtalan kis steril csatorna nyílik meg, mely lehetővé teszi a különböző hatóanyagok bejuttatását a mélyebb rétegekbe. Itt a hatékonyabban tudják kifejteni a szöveti regenerációt elősegítő hatásukat. Ilyen erős hatóanyagok: különböző antiaging faktorok, saját vérlemezkében gazdag plazma stb.. A csatornák 8-10 perc után teljesen záródnak. Rendkívül nagy előnye, hogy nincs káros hatása.

A különböző szépségszalonok és klinikák kollagén indukciós kezelésében nagyobb eltérések is lehetnek. A mi praxisunkban a legmodernebb, egyedülálló tervezésű rezgőfejes  DTS rollereket  alkalmazzuk. Emellett minden esetben használunk a kezelés alatt speciális, erre a célra kifejlesztett koncentrációjú anti-aging szérumokat, hyaluronsavat, vitamin komplexeket is. Így kevesebb kezeléssel látványosabb és tartósabb eredményt tudunk elérni. A kollagén indukciós eljárást alkalmazzuk komplex arcfiatalító kezelések részeként is.

Felhasználási lehetőségek a különböző hatóanyagok alkalmazásával

 •     az arcon lévő kisebb és mélyebb ráncok, hegek kezelése,
 •     a megereszkedett bőr feszítése,
 •     a megsüllyedt középarc emelése
 •     az elmosódott állkapocsív javítása,
 •     a száj körüli függőleges, ún. “dohányzó ráncok” és szarkalábak  kezelése,
 •     a nyaki terület és a dekoltázs rejuvenációja,
 •     striás területek,
 •     cellulitis terápia,
 •     tág pórusok,
 •     öregségi foltok,
 •     megereszkedett bőr a has, belső comb, és a felkar területén.
 
 
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

A kezelésről

Különböző tűhosszúságú dermarollerek vannak 0,5 mm - 1 mm - 1,5 mm - 2 mm - 2,5 mm. Egy kozmetikus max. 0,5 mm tűhosszúságú rollerrel dolgozhat. Azonban a megfelelő mélység eléréséhez minimum 1,5 mm - 2 mm tűhosszúságra van szükség.

 1. Dermabrasióval alapos bőrtisztítás. Ezzel hozzáférhetővé tesszük a bőr mélyebb rétegeit.
 2. Alapos bőrfertőtlenítés.
 3. A kezelendő felület érzéstelenítése magas koncentrációjú lidocainos krémmel.
 4. Alapos bőrfertőtlenítés.
 5. Kollagén indukciós kezelés a hatóanyagok bevitelével, vagy a nélkül.
 6. Nyugtató maszk felhelyezése.
 7. Hidratáló és fényvédő krém bevitele.
A dermarolleres kezelés attól függően, hogy mivel kombináljuk és milyen hatóanyagokat viszünk be, kb. 40-90 percet vesz igénybe.
Enyhe bőrpír, duzzanat, kisebb felületes bevérzések jelentkezhetnek, melyek néhány nap alatt megszűnnek. Az arcot 12 óráig ne fogdossuk, ne mossuk meg. Izzadás, nagyobb hőingadozás 3-4 napig ne legyen. Kerülni kell a napfényt és szoláriumot kb. 2-3 hétig, a szabadban való tartózkodás esetén a fényvédő krém használata kötelező!

Gyakori kérdések - Kollagén indukciós kezelés

A kezelés eredménye fokozatosan épül fel, egy alkalom után reálisan kb. 1,5-2 hónapot követően látjuk a végső hatását. Egyénfüggő, hogy kinek mennyi kezelés javasolt. 4-6 hetente egy alkalom elegendő, hogy időt hagyjunk a szöveti regenerációnak. Minimum 3 kezelés szükséges, majd évente 1-2 fenntartó kezelés általában elegendő.
 • Bármilyen aktív bőrbetegség, amíg el nem múlik (Herpes, Ekcéma, Akne stb.)
 • Gyulladásos folyamat a kezelendő területen.
 • Keloid hajlam
 • Lázas állapot
 • A véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedése esetén (Syncumar, Aspirin, Astrix, Plavix stb.)
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek