Kollagén indukciós kezelés

Kollagén indukciós kezelésA kollagén a bőr kötőszövetes rendszerének egyik legfontosabb összetevője. Számuk, minőségük csökken az évek múlásával. Így bőrünk a rugalmasságát elveszti, ráncok jelennek meg, a ráncok mélysége fokozódik.

A kollagén indukciós kezelést dermalorellel végezzük. Ez egy kis henger, melynek a felszínén 540 gyémántcsiszolásos, keresztmetszetében oktaéder tű helyezkedik el (0,5 mm - 1mm - 1,5mm - 2mm - 2,5 mm). Ezek derékszögben, a legoptimálisabb formában számtalan, több ezer mikrosérülést ejtenek a bőrön. Ezzel a természetes öngyógyító képességet aktiválják az adott területen, új kollagén és elasztikus rostok termelését váltják ki.

A dermaroller kezeléssel a bőr feszesebb, tömöttebb, fiatalosabb lesz. A ráncok feltöltődnek, az arc bőrére jelentősebb szövetemelő hatást tud kifejteni. A különböző eredetű hegek mélysége csökken vagy megszűnik.

A másik nagyon jelentős hatás, hogy a tűk által számtalan kis steril csatorna nyílik meg, mely lehetővé teszi a különböző hatóanyagok bejuttatását a mélyebb rétegekbe. Itt a hatékonyabban tudják kifejteni a szöveti regenerációt elősegítő hatásukat. Ilyen erős hatóanyagok: különböző antiaging faktorok, saját vérlemezkében gazdag plazma stb.. A csatornák 8-10 perc után teljesen záródnak. Rendkívül nagy előnye, hogy nincs káros hatása.

A különböző szépségszalonok és klinikák kollagén indukciós kezelésében nagyobb eltérések is lehetnek. A mi praxisunkban a legmodernebb, egyedülálló tervezésű rezgőfejes  DTS rollereket  alkalmazzuk. Emellett minden esetben használunk a kezelés alatt speciális, erre a célra kifejlesztett koncentrációjú anti-aging szérumokat, hyaluronsavat, vitamin komplexeket is. Így kevesebb kezeléssel látványosabb és tartósabb eredményt tudunk elérni. A kollagén indukciós eljárást alkalmazzuk komplex arcfiatalító kezelések részeként is.

Felhasználási lehetőségek a különböző hatóanyagok alkalmazásával

 •     az arcon lévő kisebb és mélyebb ráncok, hegek kezelése,
 •     a megereszkedett bőr feszítése,
 •     a megsüllyedt középarc emelése
 •     az elmosódott állkapocsív javítása,
 •     a száj körüli függőleges, ún. “dohányzó ráncok” és szarkalábak  kezelése,
 •     a nyaki terület és a dekoltázs rejuvenációja,
 •     striás területek,
 •     cellulitis terápia,
 •     tág pórusok,
 •     öregségi foltok,
 •     megereszkedett bőr a has, belső comb, és a felkar területén.
 

A kezelésről

Különböző tűhosszúságú dermarollerek vannak 0,5 mm - 1 mm - 1,5 mm - 2 mm - 2,5 mm. Egy kozmetikus max. 0,5 mm tűhosszúságú rollerrel dolgozhat. Azonban a megfelelő mélység eléréséhez minimum 1,5 mm - 2 mm tűhosszúságra van szükség.

 1. Dermabrasióval alapos bőrtisztítás. Ezzel hozzáférhetővé tesszük a bőr mélyebb rétegeit.
 2. Alapos bőrfertőtlenítés.
 3. A kezelendő felület érzéstelenítése magas koncentrációjú lidocainos krémmel.
 4. Alapos bőrfertőtlenítés.
 5. Kollagén indukciós kezelés a hatóanyagok bevitelével, vagy a nélkül.
 6. Nyugtató maszk felhelyezése.
 7. Hidratáló és fényvédő krém bevitele.
A dermarolleres kezelés attól függően, hogy mivel kombináljuk és milyen hatóanyagokat viszünk be, kb. 40-90 percet vesz igénybe.
Enyhe bőrpír, duzzanat, kisebb felületes bevérzések jelentkezhetnek, melyek néhány nap alatt megszűnnek. Az arcot 12 óráig ne fogdossuk, ne mossuk meg. Izzadás, nagyobb hőingadozás 3-4 napig ne legyen. Kerülni kell a napfényt és szoláriumot kb. 2-3 hétig, a szabadban való tartózkodás esetén a fényvédő krém használata kötelező!

Gyakori kérdések - Kollagén indukciós kezelés

A kezelés eredménye fokozatosan épül fel, egy alkalom után reálisan kb. 1,5-2 hónapot követően látjuk a végső hatását. Egyénfüggő, hogy kinek mennyi kezelés javasolt. 4-6 hetente egy alkalom elegendő, hogy időt hagyjunk a szöveti regenerációnak. Minimum 3 kezelés szükséges, majd évente 1-2 fenntartó kezelés általában elegendő.
 • Bármilyen aktív bőrbetegség, amíg el nem múlik (Herpes, Ekcéma, Akne stb.)
 • Gyulladásos folyamat a kezelendő területen.
 • Keloid hajlam
 • Lázas állapot
 • A véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedése esetén (Syncumar, Aspirin, Astrix, Plavix stb.)
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat