Zsírleszívás

ZsírleszívásA zsírszívás során a test különböző területein lerakódott és lokalizált zsírfeleslegeket távolítjuk el a bőr alól. Ezáltal tudunk alakformálást végezni, jelentősen esztétikusabb kontúrokat létrehozni.

Fontos, hogy a zsírszívás nem súlycsökkentő, hanem alakformáló eljárás!

Adott területen csak akkor végezhetünk zsírleszívást, ha felette a bőr minősége, rugalmassága és mennyisége megfelelő és képes lesz arra, hogy műtét után egyenletesen letapadjon az alapjához.

Ha a bőrfelesleg jelentősebb, akkor azt szükséges kimetszeni, mert ha csak zsírszívást végzünk a végeredmény műtét után rosszabb lesz, mint előtte volt. Ennek megítélésére a plasztikai sebészeti konzultáción kerül sor.

A leggyakoribb zsírszívást igénylő területek:

A plasztikai műtétet minden esetben alapos konzultáció előzi meg.

Szükséges vizsgálatok:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • mellkas röntgen,
  • EKG


Műtét előtt a páciensen függőleges helyzetében gondosan berajzoljuk azon területeket, melyeket kezelni fogunk

Kicsi bőrmetszéseken keresztül (kb. 3-4 mm hosszúak) a célterületeket mindig feltöltjük egy speciális összetételű folyadékkal, mert így sokkal kíméletesebben és hatékonyabban végezhető el az eljárás. A műtét során zsírszívó kanülöket használunk, melyek vastagsága, formája, hossza igen változatos. Ezek lényegében tompa lekerekített végű fémcsövek, melyeket a kezelendő területtől függően és a kezelési tervnek megfelelően választunk ki. A kanülökkel egy külső erős vákuum segítségével tudjuk kiszívni a zsírt.

Miután eltávolítjuk a zsírfelesleget, speciálisan extravékony kanülökkel mindig végzünk úgynevezett subdermalis superfitialis zsírszívást közvetlenül a bőr alatti területeken. Ezzel el tudjuk érni azt, hogy a bőr a műtét utáni időszakban nagyobb mértékben és egyenletesebben rá tudjon zsugorodni a kezelt területre.

Mivel a bőr alól eltávolítjuk a zsír nagy részét, ezért létrejön egy zsírmentes tér. A zsírleszívás akkor eredményes, ha a bőr kellő mértékben és egyenletesen rá tud feküdni, zsugorodni az alapjára, mert ha ez nem valósul meg, akkor az esztétikai eredmény nem lesz teljes. Ezt segíti elő többek között a műtét után felhelyezett kompressziós ruha is, melyet területtől függően 4-6 hétig szükséges viselni. A kompressziós ruha emellett meggátolja a műtét utáni vér-savó felhalmozódását is.

A beavatkozás végezhetjük altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel.

A beavatkozás időtartama 0,5-2 óra a kezelendő területektől függően.

A kötelező klinikai tartózkodás altatás esetén 1 éjszaka, helyi érzéstelenítés esetén néhány óra.
Varratszedés 1 hét után.
Munkaképesség nem fizikai munka esetén 5-7 nap, fizikai munka esetén 3-4 hét.
Speciális kompressziós ruha viselése 4-6 hét, területtől függően.
Sporttevékenység 3-4 hét után.

Gyakori kérdések - Zsírleszívás

1-6-hetes valamint, 6-12 hónapos korban.
A kezelt terület nagyságától függően 1-2 hét.
A végleges forma kialakulása attól is függ, mely területen végzünk zsírszívást. Összességében kb. 4-6 hónap szükséges.
Amennyiben a páciens súlya változatlan marad, vagy csak kis mértékben nő akkor nem.

Nagyobb mértékű elhízás esetén a zsír mindenhová rakódik, de tapasztalat szerint a zsírszívott területre nehezebben.
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek