Zsírleszívás

ZsírleszívásA zsírszívás során a test különböző területein lerakódott és lokalizált zsírfeleslegeket távolítjuk el a bőr alól. Ezáltal tudunk alakformálást végezni, jelentősen esztétikusabb kontúrokat létrehozni.

Fontos, hogy a zsírszívás nem súlycsökkentő, hanem alakformáló eljárás!

Adott területen csak akkor végezhetünk zsírleszívást, ha felette a bőr minősége, rugalmassága és mennyisége megfelelő és képes lesz arra, hogy műtét után egyenletesen letapadjon az alapjához.

Ha a bőrfelesleg jelentősebb, akkor azt szükséges kimetszeni, mert ha csak zsírszívást végzünk a végeredmény műtét után rosszabb lesz, mint előtte volt. Ennek megítélésére a plasztikai sebészeti konzultáción kerül sor.

A leggyakoribb zsírszívást igénylő területek:

A plasztikai műtétet minden esetben alapos konzultáció előzi meg.

Szükséges vizsgálatok:

  • laborvizsgálatok (vérkép, CRP, süllyedés,  Protrombin-INR,  sérum nátrium és kálium, vércukor, sérum karbamid nitrogén és sérum kreatinin, GOT, GPT, sérum bilirubin, T. vizelet)
  • mellkas röntgen,
  • EKG


Műtét előtt a páciensen függőleges helyzetében gondosan berajzoljuk azon területeket, melyeket kezelni fogunk

Kicsi bőrmetszéseken keresztül (kb. 3-4 mm hosszúak) a célterületeket mindig feltöltjük egy speciális összetételű folyadékkal, mert így sokkal kíméletesebben és hatékonyabban végezhető el az eljárás. A műtét során zsírszívó kanülöket használunk, melyek vastagsága, formája, hossza igen változatos. Ezek lényegében tompa lekerekített végű fémcsövek, melyeket a kezelendő területtől függően és a kezelési tervnek megfelelően választunk ki. A kanülökkel egy külső erős vákuum segítségével tudjuk kiszívni a zsírt.

Miután eltávolítjuk a zsírfelesleget, speciálisan extravékony kanülökkel mindig végzünk úgynevezett subdermalis superfitialis zsírszívást közvetlenül a bőr alatti területeken. Ezzel el tudjuk érni azt, hogy a bőr a műtét utáni időszakban nagyobb mértékben és egyenletesebben rá tudjon zsugorodni a kezelt területre.

Mivel a bőr alól eltávolítjuk a zsír nagy részét, ezért létrejön egy zsírmentes tér. A zsírleszívás akkor eredményes, ha a bőr kellő mértékben és egyenletesen rá tud feküdni, zsugorodni az alapjára, mert ha ez nem valósul meg, akkor az esztétikai eredmény nem lesz teljes. Ezt segíti elő többek között a műtét után felhelyezett kompressziós ruha is, melyet területtől függően 4-6 hétig szükséges viselni. A kompressziós ruha emellett meggátolja a műtét utáni vér-savó felhalmozódását is.

A beavatkozás végezhetjük altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel.

A beavatkozás időtartama 0,5-2 óra a kezelendő területektől függően.

A kötelező klinikai tartózkodás altatás esetén 1 éjszaka, helyi érzéstelenítés esetén néhány óra.
Varratszedés 1 hét után.
Munkaképesség nem fizikai munka esetén 5-7 nap, fizikai munka esetén 3-4 hét.
Speciális kompressziós ruha viselése 4-6 hét, területtől függően.
Sporttevékenység 3-4 hét után.

Gyakori kérdések - Zsírleszívás

1-6-hetes valamint, 6-12 hónapos korban.
A kezelt terület nagyságától függően 1-2 hét.
A végleges forma kialakulása attól is függ, mely területen végzünk zsírszívást. Összességében kb. 4-6 hónap szükséges.
Amennyiben a páciens súlya változatlan marad, vagy csak kis mértékben nő akkor nem.

Nagyobb mértékű elhízás esetén a zsír mindenhová rakódik, de tapasztalat szerint a zsírszívott területre nehezebben.
 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat