Mini arcplasztika, MACS lift

A ‘Mini arcplasztika’ vagyis a MACS Lift (Minimal Access Cranial Suspension Lift) egy olyan beavatkozás, amely megemeli a középarc területét, elsimítja az orrszárny-szájzugi redőket, valamint az ezek folytatásába eső Marionette ráncokat (az alsó ajak külső szélétől az állkapocs ív irányába futó ráncok). Ezzel a műtéttel az alsó állcsonti ív meglógott bőrének a feszesítésével, felhúzásával ívelt állvonalat ( „jowl line”) tudunk létrehozni. A MACS liftet helyi érzéstelenítésben végezzük, a páciensnek nem szükséges egy éjszakát eltöltenie klinikán. 

Hogyan működik a MACS?

A MACS egy rövid heggel járó függőleges arcemelés. A heg a fül előtt közvetlenül elhelyezkedő redőben fut, illetve a mi gyakorlatunkban a heg felmegy a halánték tájékig, a hajas fejbőr területére, ahol teljesen észrevehetetlen a haj miatt. Ezen kiterjesztéssel jelentős emelést tudunk elérni a halánték tájékon, és ezzel nagy mértékben tudjuk növelni a műtéti eredményt, mivel ezzel a szemöldök, a felső, és az alsó szemhéj területet, valamint a középarc felső részét is emeljük.

Szemhéjplasztika

Miért döntsön a MACS lift mellett?

A beavatkozás legnagyobb előnye, hogy az arc mélyebb szöveteit a nem felszívódó varratokkal nagy mértékben tudjuk emelni és stabilan rögzíteni, valamint jelentős mennyiségű bőrfelesleget tudunk eltávolítani, ezért nagy mértékű, tartós fiatalodást tudunk elérni.

  • nem szükséges altatás
  • rövid felépülési idő
  • rövid műtéti idő
  • kisebb megterhelés és műtéti stressz
  • kisebb esély a szövődmények kialakulására
  • többször ismételhető
Kapcsolat

A beavatkozás menete

A beavatkozás előtt szükséges a plasztikai sebészeti konzultáció és laborvizsgálat. A műtét napján nem szükséges éhgyomorra érkezni, csak egy alapos hajmosással kell készülni. A műtéti területet az arcon egy speciális oldattal infiltráljuk, mely az arc bőr alatti szöveteit meglazítja, a műtét alatti vérzést jelentősen csökkenti, és emellett teljes érzéketlenséget hoz létre.

Metszés a fül előtti közvetlen redőben, illetve a halánték tájékon a hajas fejbőr területén történik. A bőr alatt alápreparálunk, mintegy felemeljük a bőrt, így előttünk látótérbe kerül az arc mélyebb régiójában elhelyezkedő izmos-kötőszövetes réteg (SMAS), melybe varratokat helyezünk be, három huroköltést, melyeket a halántéktájon elhelyezkedő, mély temporális fasciához rögzítünk. Ezzel az arc-nyak vázát, alap struktúráját adó réteget emeljük fel és rögzítjük a magasabb területen fekvő szövetekhez. Egy újabb, második rétegben behelyezett varratsorral stabilizáljuk az emelést.

Miután az arc vázát, tartását adó izmos-kötőszövetes rendszert megemeltük, az arc bőrfeleslegét a mélyebb szövetekhez igazítva eltávolítjuk. A sebeket több rétegben, feszülésmentesen zárjuk. A beavatkozás időtartama 2-2,5 óra.

A műtét után egy arra alkalmas kompressziós kötést helyezünk fel a műtéti területre. Ez egy hétig fenn van. A műtét után 2 -3 órát megfigyeljük a pácienst. Ezt követően otthonába távozhat. 7-10 napon belül visszanyerhető a munkaképesség.

Kinek jó a MINILIFT technika?

A MACS-liftet elsősorban a 40-es és 50-es éveikben járó nők és férfiak számára lehet nagyon eredményes, de a későbbi életkorban is nagyon jó eredmények érhetőek el, jelentősen csökkentve a nagyobb és kiterjesztett műtétek rizikóit.

Mit lehet elérni a MINILIFT műtéttel?

Mivel ezen beavatkozás során az arc mélyebb szöveteit a nem felszívódó varratokkal emeljük, és jelentős mennyiségű bőrfelesleget tudunk eltávolítani, ezért nagy mértékű, a 10 évet meghaladó fiatalodás érhető el vele, szemben a nem műtéti eljárásokkal, ahol a bőrfelesleg eltávolítására nincs lehetőség.

 
Érdekel!
További információért küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Több információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Küldjön nekünk üzenetet, vagy hívjon minket bizalommal.

Kapcsolat