Izzadásgátlás botoxszal

Verejtékmirigyeink működését a szimpatikus idegrendszer szabályozza. Stressz, félelem, szorongás, felfokozott érzelmi állapotok, akaratunktól függetlenül, az arra hajlamos egyéneknél kóros izzadást hoznak létre.

A botox a szimpatikus kis idegrostok és a verejtékmirigyek között gátolni képes az ingerületátvitelt, ezáltal biztonságosan és rendkívül eredményesen képes megakadályozni a fokozott izzadást.

A fokozott, kóros izzadást (Hyperhidrosis) botox kezeléssel elsősorban a következő területeken lehet nagyon jó eredménnyel kezelni:

  • hónaljak,
  • tenyerek,
  • talpak területe.

Nagyon fontos tudni, hogy a kóros izzadás cukorbetegség, hormonális problémák, különböző ideggyógyászati betegségek, vagy akár daganatos betegségek kísérői is lehetnek.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelendő területet kirajzoljuk, meghatározzuk. A legjobban izzadó részeit jódpróba segítségével megjelöljük. Felületi érzéstelenítést, illetve  hűtést követően az elkészített hatóanyagot egy extravékony tű segítségével a bőr felületes rétegébe adjuk be. Ez a hónalja területén oldalanként kb. 8-10 szúrást jelent. Maga a tényleges  kezelés a megfelelő érzéstelenítést követően csak  néhány percet vesz igénybe.

 

Gyakori kérdések - Izzadásgátlás botoxszal

A megfelelő felületi érzéstelenítés, az extra vékony tű használata és a kíméletes technika következtében a hónaljak területén a kezelés szinte fájdalommentesen elvégezhető. A tenyér és talp kezelés a vastagabb, érzékenyebb bőr miatt fájdalmasabb, itt szükség lehet nyugtató tabletták adására.
A hatás a kezelést követően 5-10 nap alatt alakul ki. Hónalj esetén kb. 8-12 hónapig, a tenyér és talpak estén kb. 5-6 hónapig tart. A hatástartam idejében lehetnek nagyobb egyéni különbségek.
Magyarországon jelenleg kétféle Botulinum toxint tartalmazó készítmény engedélyezett. Az Ipsen által gyártott Dysport és az Allergan által előállított Vistabel.
 
Érdekel!
Ingyenes visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Kérjen ingyenes visszahívást!

További információra lenne szüksége esztétikai eljárásainkkal, plasztikai műtéteinkkel kapcsolatban? Esetleg konkrét kérdése van, vagy szeretne időpontot egyeztetni? Kollégáink visszahívják!

Visszahívást kérek